Bewegen

Hand en pols

Hand- en polszorg

Je handen en polsen zijn erg kwetsbaar. Daardoor komen problemen met je hand of je pols helaas vaak voor. Deze problemen kunnen als erg vervelend ervaren worden. Daarnaast kan het zo zijn dat de klachten je leven behoorlijk beïnvloeden. Mogelijk heb je er last van tijdens het sporten, werken of andere bezigheden in je dagelijks leven. Snel de juiste diagnose, advies en eventuele behandeling is dan van belang.

Bij Rijnstate Clinics gaat het om meer dan de klachten die je hebt aan je hand of pols. We kijken naar waar je je handen voor nodig hebt. We behandelen niet alleen je klachten, maar kijken ook naar hoe ze ontstaan zijn en vooral naar de toekomst. Bij Hand- en polszorg werken verschillende specialisten van chirurgie, neurologie, orthopedie en plastische chirurgie samen. Zo bieden we je de zekerheid dat je de juiste zorg krijgt.

We beschikken over Europees geregistreerde handchirurgen (FESSH geregistreerd). Er zijn in Nederland slechts enkele chirurgen met deze registratie.

Na doorverwijzing van de huisarts naar Rijnstate Clinics nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op voor een intakegesprek.

Nieuws Hand en pols

Bekijk alle nieuwsberichten
Physician Assistant Orthopedie Maaike Olijslagers
28 juli 2022

'Als physician assistant vind ik het belangrijk dat patiënten zich gehoord en geholpen voelen'

Maaike Olijslagers werkt als physician assistant Orthopedie bij Rijnstate Clinics. Word je door je huisarts verwezen voor een klacht aan je knie, heup, schouder, elleboog of hand? Dan kan het zijn dat je Maaike tegenkomt. "Patiënten komen bij mij op het spreekuur, waar ik een diagnose stel en samen met ze kijk naar de meest passende behandeling."

Lees meer
Gebouw Medical Parc in Rozendaal
27 mei 2021

Rijnstate Clinics gaat wachtlijsten te lijf door inhuur extra operatiekamers

Rijnstate gaat de gevolgen van de coronacrisis te lijf. Deze “inhaalzorg” wordt door het ziekenhuis in Arnhem voortvarend opgepakt en daarbij wordt naar creatieve oplossingen gezocht. Zo gaat Rijnstate Clinics vanaf eind deze maand een deel van de wachtende patiënten opereren in de operatiekamers van Medical Parc in Rozendaal.

De gevolgen van de coronacrisis zijn in Rijnstate dagelijks merkbaar. Het ziekenhuis in Arnhem heeft veel corona-patiënten opgenomen, waardoor een deel van de reguliere planbare zorg moest worden uitgesteld. Door deze, soms herhaaldelijk, uitgestelde zorg zijn wachttijden voor Rijnstate Clinics opgelopen. Rijnstate Clinics wil graag een extra service verlenen en haar patiënten tegemoet komen en huurt daarom externe operatiekamers.

Kwaliteit blijft gegarandeerd
De ingehuurde operatiekamers worden gebruikt voor de planbare zorg. Denk hierbij aan liesbreuk-, navelbreuk-, hand/pols-, galstenen, schouder-, voet/enkel- en knieoperaties. Patiënten worden geopereerd door hun eigen arts en anesthesioloog van Rijnstate Clinics, waardoor de kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft. Rijnstate Clinics huurt alleen de operatiekamers van Medical Parc. Eind mei starten de eerste operaties. Voorbereiding op een operatie en nazorg na een ingreep gebeuren in één van de locaties van Rijnstate.

Effecten coronapandemie aanpakken
Claudia de Swart, manager Zorg bij Rijnstate Clinics: “We willen de gevolgen van corona, waarbij zorg en ingrepen zijn uitgesteld, voortvarend aanpakken. Daarbij is het vanzelfsprekend dat we dezelfde kwaliteitsnorm en manier van behandelen kunnen blijven garanderen. Dat kan door deze constructie. Wij zijn blij met deze samenwerking met Medical Parc om onze patiënten sneller te behandelen.”

Medical Parc is onderdeel van Sandstep Healthcare, een organisatie die verschillende innovatieve zorginitiatieven ontplooit op het gebied van Orthopedie, Hand en Pols -, Plastische - en Transgender chirurgie. “Het is erg waardevol om samen met ziekenhuizen zoals Rijnstate de uitgestelde zorg in te halen”, aldus Peter de Koning, CEO Sandstep Healthcare.

Lees meer

Patiëntenverhalen Hand en pols

Ziekte van Dupuytren: ‘Mijn vingers zitten niet meer in de weg’

Door de ziekte van Dupuytren kreeg Albert Visscher verdikkingen in zijn handen waardoor zijn vingers krom gingen staan. Na de behandeling bij Rijnstate Clinics wordt hij nu niet meer belemmerd bij alledaagse bezigheden.

Lees verder
patiëntverhalen

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.