Inwendig

Bij Rijnstate Clinics kun je terecht voor verschillende klachten en behandelingen die te maken hebben met je inwendige organen zoals je blaas, buik, neus-keelholte en urinewegen. Vervelend, soms pijnlijk en vaak ongewenst. En erover praten met bekenden is niet altijd gemakkelijk.

Onze specialisten weten precies wat dit betekent voor jou. En weten hoe je er het snelst weer van af kan komen. De huisarts kan je naar ons verwijzen. En binnen 2 werkdagen word je door ons gebeld om het juiste behandelpad af te stemmen. 

Ik wil meer informatie over

30 augustus 2021

Rijnstate Clinics biedt relatief simpele ingreep voor plasklachten door prostaatvergroting

Rijnstate Clinics biedt een oplossing voor mannen met plasklachten veroorzaakt door een vergrote prostaat, waarbij ze niet het risico lopen impotent te worden. De UroLift-behandeling. Rijnstate is het vijfde ziekenhuis in Nederland dat deze behandeling aanbiedt.

Lees meer
Gebouw Medical Parc in Rozendaal
27 mei 2021

Rijnstate Clinics gaat wachtlijsten te lijf door inhuur extra operatiekamers

Rijnstate gaat de gevolgen van de coronacrisis te lijf. Deze “inhaalzorg” wordt door het ziekenhuis in Arnhem voortvarend opgepakt en daarbij wordt naar creatieve oplossingen gezocht. Zo gaat Rijnstate Clinics vanaf eind deze maand een deel van de wachtende patiënten opereren in de operatiekamers van Medical Parc in Rozendaal.

De gevolgen van de coronacrisis zijn in Rijnstate dagelijks merkbaar. Het ziekenhuis in Arnhem heeft veel corona-patiënten opgenomen, waardoor een deel van de reguliere planbare zorg moest worden uitgesteld. Door deze, soms herhaaldelijk, uitgestelde zorg zijn wachttijden voor Rijnstate Clinics opgelopen. Rijnstate Clinics wil graag een extra service verlenen en haar patiënten tegemoet komen en huurt daarom externe operatiekamers.

Kwaliteit blijft gegarandeerd
De ingehuurde operatiekamers worden gebruikt voor de planbare zorg. Denk hierbij aan liesbreuk-, navelbreuk-, hand/pols-, galstenen, schouder-, voet/enkel- en knieoperaties. Patiënten worden geopereerd door hun eigen arts en anesthesioloog van Rijnstate Clinics, waardoor de kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft. Rijnstate Clinics huurt alleen de operatiekamers van Medical Parc. Eind mei starten de eerste operaties. Voorbereiding op een operatie en nazorg na een ingreep gebeuren in één van de locaties van Rijnstate.

Effecten coronapandemie aanpakken
Claudia de Swart, manager Zorg bij Rijnstate Clinics: “We willen de gevolgen van corona, waarbij zorg en ingrepen zijn uitgesteld, voortvarend aanpakken. Daarbij is het vanzelfsprekend dat we dezelfde kwaliteitsnorm en manier van behandelen kunnen blijven garanderen. Dat kan door deze constructie. Wij zijn blij met deze samenwerking met Medical Parc om onze patiënten sneller te behandelen.”

Medical Parc is onderdeel van Sandstep Healthcare, een organisatie die verschillende innovatieve zorginitiatieven ontplooit op het gebied van Orthopedie, Hand en Pols -, Plastische - en Transgender chirurgie. “Het is erg waardevol om samen met ziekenhuizen zoals Rijnstate de uitgestelde zorg in te halen”, aldus Peter de Koning, CEO Sandstep Healthcare.

Lees meer
Corine Polman met brocante onder haar arm
08 maart 2021

Rijnstate Clinics voor planbare zorg

Rijnstate is gestart met 'Rijnstate Clinics', een onderdeel van het ziekenhuis waarin we de planbare zorg bundelen. Bij Rijnstate Clinics staat de patiënt centraal. We bieden zorg door topspecialisten in de vernieuwende en veilige setting van een ziekenhuis en we focussen op wat de patiënt nodig heeft. Dit laten we zien in de behandelingen, maar ook in de daarbij horende service. 

Lees meer

Patiëntenverhalen

'Ik kan weer op pad zonder urineverlies!'

Anna* had jarenlang last van urineverlies. “Ik kon mijn plas niet meer goed ophouden. En dat zorgde voor vervelende situaties."

Lees verder

Liesbreuk: ‘Ik hoefde maar één keer naar het ziekenhuis’

Een liesbreuk gaf Dylan Verhoef pijn bij het hardlopen, zijn grootste hobby. Hij hoefde maar één keer naar Rijnstate Clinics te komen om zijn liesbreuk te verhelpen.

Lees verder
patiëntverhalen

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.