Hand en pols

Hand- en/of peesletsel

Klachten bij hand- en/of peesletsel

Bij hand- en/of peesletsel zijn er één of meerdere pezen in de hand beschadigd. Je kan hierdoor je vingers niet meer buigen of strekken. Andere klachten waar je misschien last van hebt zijn pijn, gevoelloosheid, zwellingen en scheefstaande vingers.

Hoe stellen we de diagnose?

Met hand- en/of peesletsel kom je meestal op de spoedeisende hulp binnen. Tijdens dit bezoek zal de arts een lichamelijk onderzoek verrichten om tot de juiste diagnose te komen.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

We behandelen hand- en/of peesletsel met een operatie. Afhankelijk van de soort wond vindt de operatie plaats op dezelfde dag of enkele dagen later. De operatie vindt plaats onder lokale of regionale verdoving. Bij lokale verdoving plaatst de arts kleine prikjes rondom het wondgebied. Bij regionale verdoving krijg je een injectie in de oksel of de schouder, waardoor je hand en arm verdoofd raken. Als je het vervelend vindt dat je verder bij kennis blijft, is het mogelijk om een slaapmiddel krijgen. Soms besluit de anesthesist in overleg met jou tot een operatie onder algehele narcose.

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.