Opinie en wetenschap

19 mei 2023

Vier redenen voor een bezoek aan de sportarts

Dat de sportarts er alleen is voor topsporters is een misvatting. De sportarts is er voor iedereen die beweegt of wil bewegen. Ook voor recreatieve sporters, mensen met een chronische aandoening of patiënten die hun conditie willen verbeteren, biedt een bezoek aan de sportarts uitkomst.

Laura Smits-Weerwag is één van de sportartsen bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP. Zij geeft vier redenen hoe een sportarts de gezondheid en kwaliteit van zowel sporters als niet-sporters kan verbeteren.

Lees meer
15 maart 2023

Hand- en polszorg: ‘We hebben altijd een oplossing die bij jou past’

Heb je altijd pijn als je het portier van je auto opendoet? Merk je dat je moeite hebt met handen schudden door de kromstand van je vinger? Of houdt een tintelend gevoel in je handpalm je ’s nachts wakker? Klachten aan je hand of pols kunnen je flink beperken in je dagelijks leven. En omdat je hand en pols zulke kwetsbare plekken zijn, komen problemen daarmee ook nog eens vaak voor. Het goede nieuws: er zijn meerdere oplossingen voor hand- en polsklachten – van handtherapie en medicatie tot verschillende soorten operaties. Bij Rijnstate Clinics hebben we die oplossingen allemaal onder één dak. Orthopedisch chirurg Peer Konings en plastisch chirurg Esther Rust leggen uit hoe dat zit.

Lees meer
27 september 2022

Een staaroperatie zonder onnodig tijdverlies

Onze oogarts Tim Westland is geïnterviewd voor het blad Scope, tijdschrift voor de oogheelkunde, over de nieuwe behandeloptie: one-stop-shop staar.
Minder tijd, stress en kilometers voor patiënten die een staaroperatie overwegen.

Lees meer
Dhr. T. Westland
04 april 2022

Nog maar één keer naar het ziekenhuis voor een staaroperatie

Bij Rijnstate Clinics vinden per jaar vierduizend staaroperaties plaats. Gemiddeld worden er 36 patiënten per dag behandeld aan staar. Vanaf 15 maart 2022 biedt Rijnstate Clinics geselecteerde patiënten de mogelijkheid om hiervoor nog maar één keer naar het ziekenhuis te komen. Als na het consult blijkt dat een staaroperatie nodig is, wordt de patiënt direct geopereerd. “Voor zover ik weet, zijn wij de eerste kliniek die dit aanbiedt”, zegt oogarts Tim Westland.

Lees meer
Sportarts Theo Schers
24 februari 2022

‘Bij patiënten is veel behoefte aan sport- en beweegzorg in het ziekenhuis’

Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal werken sinds 2022 nog nauwer samen op het gebied van sportgeneeskunde. In januari nam het ziekenhuis de twee sportartsen Theo Schers en Ronald Tielen in dienst. Beiden zijn ook werkzaam bij Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP). De afdeling kreeg ook een nieuwe naam: Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP.

Lees meer
Dhr. W. Vening
10 december 2021

Meer patiëntcomfort na een liesbreukoperatie

Een liesbreuk komt vaak voor, relatief meer bij mannen dan bij vrouwen en ook vaker bij ouderen. Van een breuk kun je veel last hebben. Volgens chirurg Wouter Vening zijn de operatietechnieken de laatste jaren flink verbeterd. Ook de kunststof matjes zijn aangepast aan de nieuwste technieken. Zo blijven de matjes in ontwikkeling. “Het is van belang dat de matjes ook in de toekomst verder verbeterd worden.”

Lees meer

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.