Opinie en wetenschap

27 september 2022

Een staaroperatie zonder onnodig tijdverlies

Onze oogarts Tim Westland is geïnterviewd voor het blad Scope, tijdschrift voor de oogheelkunde, over de nieuwe behandeloptie: one-stop-shop staar.
Minder tijd, stress en kilometers voor patiënten die een staaroperatie overwegen.

Lees meer
Dhr. T. Westland
04 april 2022

Nog maar één keer naar het ziekenhuis voor een staaroperatie

Bij Rijnstate Clinics vinden per jaar vierduizend staaroperaties plaats. Gemiddeld worden er 36 patiënten per dag behandeld aan staar. Vanaf 15 maart 2022 biedt Rijnstate Clinics geselecteerde patiënten de mogelijkheid om hiervoor nog maar één keer naar het ziekenhuis te komen. Als na het consult blijkt dat een staaroperatie nodig is, wordt de patiënt direct geopereerd. “Voor zover ik weet, zijn wij de eerste kliniek die dit aanbiedt”, zegt oogarts Tim Westland.

Lees meer
Sportarts Theo Schers
24 februari 2022

‘Bij patiënten is veel behoefte aan sport- en beweegzorg in het ziekenhuis’

Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal werken sinds 2022 nog nauwer samen op het gebied van sportgeneeskunde. In januari nam het ziekenhuis de twee sportartsen Theo Schers en Ronald Tielen in dienst. Beiden zijn ook werkzaam bij Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP). De afdeling kreeg ook een nieuwe naam: Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP.

Lees meer
Sportarts Ronald Tielen
24 februari 2022

‘De sportarts is voor iedereen toegankelijk, net als de orthopeed en cardioloog’

Ronald Tielen rondt in augustus 2021 zijn specialisatie tot sportarts af. Een paar maanden later wacht hem al een volgende uitdaging. Samen met Theo Schers mag hij voor Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) invulling geven aan het opzetten van de afdeling Sportgeneeskunde binnen Rijnstate. Net als Theo is hij daarnaast verbonden aan SMCP.

Lees meer
Dhr. W. Vening
10 december 2021

Meer patiëntcomfort na een liesbreukoperatie

Een liesbreuk komt vaak voor, relatief meer bij mannen dan bij vrouwen en ook vaker bij ouderen. Van een breuk kun je veel last hebben. Volgens chirurg Wouter Vening zijn de operatietechnieken de laatste jaren flink verbeterd. Ook de kunststof matjes zijn aangepast aan de nieuwste technieken. Zo blijven de matjes in ontwikkeling. “Het is van belang dat de matjes ook in de toekomst verder verbeterd worden.”

Lees meer
Uroloog dhr. Vrooman in behandelkamer
04 september 2021

‘Tijd nemen om samen tot de beste oplossing voor jou te komen’

De UroLift is een innovatieve en betrouwbare behandeling voor mannen met plasklachten door een (goedaardige) vergrote prostaat. Dat is een aandoening die heel veel voorkomt onder mannen van vijftig jaar en ouder. “Als het voor je geschikt is, is de UroLift een goede oplossing”, zegt Olaf Vrooman, uroloog bij Rijnstate Clinics. Een vraag en antwoord met deze betrokken uroloog en onderzoeker.

Lees meer

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.