Opinie en wetenschap

10 december 2021

Meer patiëntcomfort na een liesbreukoperatie

Een liesbreuk komt vaak voor, relatief meer bij mannen dan bij vrouwen en ook vaker bij ouderen. Van een breuk kun je veel last hebben. Volgens chirurg Wouter Vening zijn de operatietechnieken de laatste jaren flink verbeterd. Ook de kunststof matjes zijn aangepast aan de nieuwste technieken. Zo blijven de matjes in ontwikkeling. “Het is van belang dat de matjes ook in de toekomst verder verbeterd worden.”

Lees meer
04 september 2021

‘Tijd nemen om samen tot de beste oplossing voor jou te komen’

De UroLift is een innovatieve en betrouwbare behandeling voor mannen met plasklachten door een (goedaardige) vergrote prostaat. Dat is een aandoening die heel veel voorkomt onder mannen van vijftig jaar en ouder. “Als het voor je geschikt is, is de UroLift een goede oplossing”, zegt Olaf Vrooman, uroloog bij Rijnstate Clinics. Een vraag en antwoord met deze betrokken uroloog en onderzoeker.

Lees meer
30 april 2021

‘PTED is een veelbelovende, soms fantastische behandeling voor een rughernia’

Veel mensen vragen specifiek naar de PTED-techniek om snel en met een kleine operatie van hun rughernia af te komen. “Het wordt vaak aangeprezen als helemaal fantastisch”, zegt Arnold Vreeling, orthopedische chirurg bij Rijnstate Clinics. “Dat beeld wil ik nuanceren: het is fantastisch voor een specifieke groep.” Een vraag en antwoord met een orthopedisch chirurg die niet alleen kijkt naar hoe snel maar ook naar hoe goed je van je hernia afkomt.

Lees meer

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.