Bewegen

Bij Rijnstate Clinics kun je terecht voor verschillende klachten aan je botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Belangrijke onderdelen van het menselijk lichaam om goed te kunnen bewegen.

De chirurgen, orthopeden, plastisch chirurgen en sportartsen van Rijnstate Clinics geven je de beste behandeling en zorgen ervoor dat je snel weer vooruit kunt. Voor een lekkere wandeling door het bos met je hond bijvoorbeeld.

Ik wil meer informatie over

31 januari 2024

Terugblik knieprotheses in 2023: méér patiënten én hogere waardering

We kijken terug op een succesvol jaar bij Rijnstate Clinics. En er is een behandeling waar we net een beetje extra trots op zijn: de knieprothese. Deden we 4 jaar geleden nog 463 van deze behandelingen, in 2023 waren dat er al 675. Bovendien geven patiënten ons een nog hogere waardering voor deze behandeling – gemiddeld een 8,9 ten opzichte van een 8,8 een jaar eerder.

Lees meer
27 december 2023

5 tips om blessures na de winterstop te voorkomen

De winterstop is er niet voor niets. Spelen op een bevroren of modderig veld is alles behalve goed voor het (kunst)gras. Bovendien is rust voor jou als sporter goed, want daarmee geef je je lichaam de kans om te herstellen. Niks mis mee dus, dat je eens een paar weken lang niet het veld op gaat. Maar je wilt natuurlijk wél in topvorm weer verder met de competitie. En een blessure kun je daar niet bij gebruiken. Met deze 5 tips van onze sportartsen begin je fit aan de tweede helft van het seizoen.

Lees meer
27 oktober 2023

Kwaliteit van zorg bevestigd door officiële STZ-erkenning

Ons knie- en heupprothesiologie-expertisecentrum is nu officieel een 'topklinisch centrum' volgens STZ (Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen).

Lees meer
Vrouw op fiets tijdens inspanningstest met fysiotherapeut
18 oktober 2022

Nu ook maatwerkadvies op het gebied van voeding, beweging en training mogelijk bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP

Patiënten kunnen voortaan ook voor inspanningstesten terecht bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP op locatie Rijnstate Clinics in Arnhem. Een consult bij de sportarts in combinatie met een inspanningstest geeft meer inzicht in gezondheid en/of fitheid van patiënten. Uniek aan deze aanpak is dat de sportartsen als medisch specialist beweegzorg deze inspanningsdiagnostiek kunnen vertalen naar maatwerkadvies op het gebied van voeding, beweging en training.

Lees meer
Physician Assistant Orthopedie Maaike Olijslagers
28 juli 2022

'Als physician assistant vind ik het belangrijk dat patiënten zich gehoord en geholpen voelen'

Maaike Olijslagers werkt als physician assistant Orthopedie bij Rijnstate Clinics. Word je door je huisarts verwezen voor een klacht aan je knie, heup, schouder, elleboog of hand? Dan kan het zijn dat je Maaike tegenkomt. "Patiënten komen bij mij op het spreekuur, waar ik een diagnose stel en samen met ze kijk naar de meest passende behandeling."

Lees meer
Samenwerking De Graafschap Rijnstate Clinics
07 februari 2022

Rijnstate Clinics en De Graafschap tekenen overeenkomst voor medische zorg

Rijnstate Clinics en Eerste Divisie voetbalclub De Graafschap gaan samenwerken. Het eerste team van deze voetbalclub kan voor medische zorg bij topklinisch ziekenhuis Rijnstate terecht. Beide organisaties zetten zich daarnaast in om een structurele bijdrage te leveren aan de gezondheid van inwoners in de regio. Schouder aan schouder voor betere zorg voor iedereen.

Lees meer
Logo High Performance Partner TeamNL
03 februari 2022

Formele erkenning NOC*NSF nu ook voor Radiologie van Rijnstate voor begeleiding van topsporters

Na enkele specialisten van de afdeling Orthopedie en Traumachirurgie van Rijnstate, ontvangen nu ook vier radiologen de formele erkenning High Performance (HP) Partner TeamNL van NOC*NSF voor de behandeling van TeamNL sporters.

Lees meer

Patiëntenverhalen

‘Ik sta letterlijk en figuurlijk weer rechtop’

Met twee nieuwe heupen voelt Corine Polman zich weer haar oude zelf. “Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben, ik heb mijn zelfvertrouwen en levenslust terug!”

Lees verder

‘Ik loop en fiets weer en rijd zelfs paard’

Johanneke de Ridder liep achter een rollator en reed in een scootmobiel. Door een rugoperatie en een maagverkleining is haar leven compleet veranderd!

Lees verder

Ziekte van Dupuytren: ‘Mijn vingers zitten niet meer in de weg’

Door de ziekte van Dupuytren kreeg Albert Visscher verdikkingen in zijn handen waardoor zijn vingers krom gingen staan. Na de behandeling bij Rijnstate Clinics wordt hij nu niet meer belemmerd bij alledaagse bezigheden.

Lees verder
patiëntverhalen

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.