Nieuws

31 januari 2024

Terugblik knieprotheses in 2023: méér patiënten én hogere waardering

We kijken terug op een succesvol jaar bij Rijnstate Clinics. En er is een behandeling waar we net een beetje extra trots op zijn: de knieprothese. Deden we 4 jaar geleden nog 463 van deze behandelingen, in 2023 waren dat er al 675. Bovendien geven patiënten ons een nog hogere waardering voor deze behandeling – gemiddeld een 8,9 ten opzichte van een 8,8 een jaar eerder.

Lees meer
27 december 2023

5 tips om blessures na de winterstop te voorkomen

De winterstop is er niet voor niets. Spelen op een bevroren of modderig veld is alles behalve goed voor het (kunst)gras. Bovendien is rust voor jou als sporter goed, want daarmee geef je je lichaam de kans om te herstellen. Niks mis mee dus, dat je eens een paar weken lang niet het veld op gaat. Maar je wilt natuurlijk wél in topvorm weer verder met de competitie. En een blessure kun je daar niet bij gebruiken. Met deze 5 tips van onze sportartsen begin je fit aan de tweede helft van het seizoen.

Lees meer
27 oktober 2023

Kwaliteit van zorg bevestigd door officiële STZ-erkenning

Ons knie- en heupprothesiologie-expertisecentrum is nu officieel een 'topklinisch centrum' volgens STZ (Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen).

Lees meer
06 september 2023

Geslaagde kennisdeling Rijnstate Clinics voor algemene ziekenhuizen

Kortere toegangstijden en betere service: dát is wat we onze patiënten willen bieden. Daarom hebben we Rijnstate Clinics opgezet. Met deze aanpak zijn we een van de weinige algemene ziekenhuizen in Nederland.

Lees meer
05 juli 2023

Rijnstate Clinics gecertificeerd als sportmedische instelling

Rijnstate Clinics is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI). Onlangs hebben we het certificaat van de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) ontvangen voor de komende 4 jaar. In gecertificeerde sportmedische instellingen kunnen sporters van alle niveaus terecht voor behandeling van blessures en sportmedische onderzoeken, zoals inspanningstesten en sportkeuringen.

Lees meer
Vrouw op fiets tijdens inspanningstest met fysiotherapeut
18 oktober 2022

Nu ook maatwerkadvies op het gebied van voeding, beweging en training mogelijk bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP

Patiënten kunnen voortaan ook voor inspanningstesten terecht bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP op locatie Rijnstate Clinics in Arnhem. Een consult bij de sportarts in combinatie met een inspanningstest geeft meer inzicht in gezondheid en/of fitheid van patiënten. Uniek aan deze aanpak is dat de sportartsen als medisch specialist beweegzorg deze inspanningsdiagnostiek kunnen vertalen naar maatwerkadvies op het gebied van voeding, beweging en training.

Lees meer

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.