Sportgeneeskunde

Consult sportarts met inspanningstest

Heb je last van klachten tijdens lichamelijke inspanning zoals verminderd inspanningsvermogen, moeite met ademen, pijn op je borstkas, vermoeidheid of bewegingsangst? Wil je inzicht krijgen in de oorzaak van je klachten en hoe je gezondheid en/of fitheid ervoor staat? Een consult bij de sportarts met een inspanningstest geeft jou alle duidelijkheid. Het maakt niet uit hoe oud je bent en of je wel of geen sporter bent.

 

Wat is het?

Het consult bij de sportarts gecombineerd met een maximale inspanningstest met ademgasanalyse (VO2 max) en hartfilmpje (ECG-registratie) geeft jou samen met je behandelend sportarts meer inzicht in je gezondheid en/of fitheid. De sportarts probeert te achterhalen wat de oorzaak is van jouw verminderde inspanningsvermogen. De sportarts zoekt uit of er afwijkingen zijn van hart en longen tijdens inspanning. Je huidige inspanningsniveau en gezondheids- en inspanningsrisico’s worden nauwkeurig in kaart gebracht. De sportarts gebruikt de resultaten om jou duidelijkheid te geven over de te volgen stappen. Dat kan zijn een advies op maat om je huidige sportbeoefening aan te passen of verwijzing naar een fysiotherapeut of andere medisch specialist.

Vrouw op fiets tijdens inspanningstest met fysiotherapeut

Voor wie is het?

Je kunt een consult met inspanningstest aanvragen wanneer je:

  • klachten hebt van hart, vaten, longen en/of stofwisseling;
  • Last hebt van conditieverlies door een chronische ziekte zoals reuma, suikerziekte of na behandeling van kanker;
  • Verminderd inspanningsvermogen ervaart, bijvoorbeeld na een virusinfectie of door overtraining;
  • Klachten hebt tijdens sportbeoefening, zoals verminderd inspanningsvermogen, moeite met ademen, pijn op je borstkas, vermoeidheid of bewegingsangst.

Kosten en vergoedingen

Een consult bij de sportarts met inspanningstest valt onder de basisverzekering en is alleen mogelijk met een verwijzing van jouw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.

Logo's Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal

Over Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics – SMCP

Rijnstate en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) werken al jaren samen om snel toegankelijke zorg te bieden aan amateur- en topsporters. Sportgeneeskunde is er ook voor patiënten die meer willen bewegen, hun conditie willen verbeteren voor een operatie of met één of meerdere chronische ziekten kampen en daardoor een verminderde conditie hebben.

Door sportgeneeskundige expertise en medische- en zorginnovaties bij elkaar te brengen en uit te breiden, wordt de aangeboden zorg nog effectiever en patiëntgerichter. Hierdoor vindt de juiste zorg op de juiste plek plaats en neemt de kwaliteit van zorg toe.

Specialisten Consult sportarts met inspanningstest

Nieuws Consult sportarts met inspanningstest

Bekijk alle nieuwsberichten
05 juli 2023

Rijnstate Clinics gecertificeerd als sportmedische instelling

Rijnstate Clinics is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI). Onlangs hebben we het certificaat van de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) ontvangen voor de komende 4 jaar. In gecertificeerde sportmedische instellingen kunnen sporters van alle niveaus terecht voor behandeling van blessures en sportmedische onderzoeken, zoals inspanningstesten en sportkeuringen.

Lees meer
Vrouw op fiets tijdens inspanningstest met fysiotherapeut
18 oktober 2022

Nu ook maatwerkadvies op het gebied van voeding, beweging en training mogelijk bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP

Patiënten kunnen voortaan ook voor inspanningstesten terecht bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP op locatie Rijnstate Clinics in Arnhem. Een consult bij de sportarts in combinatie met een inspanningstest geeft meer inzicht in gezondheid en/of fitheid van patiënten. Uniek aan deze aanpak is dat de sportartsen als medisch specialist beweegzorg deze inspanningsdiagnostiek kunnen vertalen naar maatwerkadvies op het gebied van voeding, beweging en training.

Lees meer

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.