1. Home
  2. Kosten en vergoedingen
  3. Afspraak zonder verwijzing
Kosten en vergoedingen

Afspraak zonder verwijzing

Is de behandeling niet-medisch noodzakelijk, of niet opgenomen in jouw basis- of aanvullende zorgverzekering, dan vergoedt jouw zorgverzekeraar de gemaakte kosten niet. We spreken dan van niet-verzekerde zorg. In zo’n situatie betaal je de behandeling zelf. Bij de meeste cosmetische behandelingen (om je uiterlijk te verbeteren) is dit bijvoorbeeld zo, maar het kan ook gelden bij sterilisaties en spataderen. Je kunt er dus voor kiezen zelf een afspraak te maken voor een behandeling, als je die zelf betaalt. Je hebt dan geen verwijsbrief nodig van een huisarts of een medisch specialist. De zorg valt dan buiten je zorgverzekering. 

Intakegesprek
Voor elke behandeling vindt er een intakegesprek plaats. De medisch specialist neemt dan de tijd om samen met jou je klachten en wensen te bespreken. Hierna volgt een behandelvoorstel met de voor jou beste opties.

Kosten intakegesprek bij zelfverwijzing
Wanneer je zonder verwijsbrief van een erkende verwijzer (huisarts/medisch specialist) een behandeling ondergaat, valt dit buiten je zorgverzekering. Je ontvangt en betaalt de factuur dan zelf voorafgaand aan de behandeling. Ook de kosten voor het intakegesprek zijn voor jouw rekening. De kosten voor het intakegesprek zijn € 50,- en kun je na het gesprek bij ons pinnen.

Ga naar kostenoverzicht

Aanvraag offerte

Als duidelijk is dat de behandeling die je wenst te ondergaan niet onder de verzekerde zorg valt en je deze toch graag wilt, wordt er na het intakegesprek een offerte gemaakt met daarin de kosten van de behandeling. Ben je akkoord met deze offerte, dan maak je de betaling in orde. Zodra de betaling binnen is, plannen wij de behandeling in.

  • Je ontvangt een offerte van Rijnstate Clinics binnen 2 werkdagen na je consult bij de medisch specialist.
  • Als je akkoord gaat met de offerte, betaal je de behandeling.
  • Je betaling wordt verwerkt.
  • Je wordt binnen 2 dagen na de verwerkte betaling gebeld om een afspraak in te plannen.
  • De offerte vervalt binnen 6 weken na dagtekening.
  • Pas als de behandeling helemaal is afgerond (inclusief nacontroles), ontvang je de officiële rekening. Meestal is dit binnen drie maanden.

Neem contact met ons op

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.