Schaamlippen

Schaamlipcorrectie

Wanneer kies je voor een schaamlipverkleining?

Ben je als vrouw niet tevreden over de grootte van je binnenste schaamlippen? Dan kun je een schaamlipverkleining overwegen bij Rijnstate Clinics. Als de binnenste schaamlippen ver buiten de grote schaamlippen uitsteken, kan dat soms voor een pijnlijk of ongemakkelijk gevoel zorgen. Door een schaamlipcorrectie kunnen we deze ongemakken bij je wegnemen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep waarover niet vaak wordt gesproken. Sommige vrouwen schamen zich ervoor. Toch mag dat geen belemmering zijn om een schaamlipverkleining te ondergaan. Veel vrouwen hebben deze behandeling inmiddels naar alle tevredenheid ondergaan. We leggen je tijdens een eerste afspraak daarom graag uit wat een schaamlipverkleining inhoudt en wat je na de operatie kunt verwachten.

Hoe stellen we de diagnose?

Als je nadenkt over een schaamlipverkleining kun je daarvoor terecht bij Rijnstate Clinics. Tijdens een eerste afspraak met de plastisch chirurg bespreken we je klachten en wensen. Ook vraagt de chirurg naar je gezondheid en medische achtergrond. Vervolgens bepalen we de behandelmethode en komen de mogelijke risico’s en nazorg ter sprake.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Bij een schaamlipverkleining (labiareductie) verwijderen we het uitstekende deel van de schaamlippen. Tijdens de operatie lig je in beensteunen. Op de schaamlippen tekenen we wat we precies weghalen. Nadat de plastische chirurg het te verwijderen deel voorzichtig heeft weggesneden, schroeien we enkele bloedvaatjes dicht. Hierna sluiten we de huid weer met oplosbare hechtingen.

De operatie vindt meestal plaats onder een plaatselijke verdoving of een roesje. Na de behandeling kun je vaak dezelfde dag al weer naar huis.

Wat kost een schaamlipverkleining?

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten van deze behandeling in de meeste gevallen niet. Tijdens de afspraak met de plastisch chirurg wordt de operatie wel aangevraagd bij jouw zorgverzekering. Controleer vooraf goed jouw polisvoorwaarden of neem contact op met jouw zorgverzekeraar. Wordt de behandeling niet vergoed, dan kan je ervoor kiezen om het zelf te betalen.

Bekijk hier de kosten voor een schaamlipcorrectie.

Maak nu een afspraak voor een intakegesprek.