1. Home
  2. Opinie en wetenschap
  3. Een staaroperatie zonder onnodig tijdverlies

Opinie en wetenschap

Een staaroperatie zonder onnodig tijdverlies

Onze oogarts Tim Westland is geïnterviewd voor het blad Scope, tijdschrift voor de oogheelkunde, over de nieuwe behandeloptie: one-stop-shop staar.
Minder tijd, stress en kilometers voor patiënten die een staaroperatie overwegen.

Voor staar, ook wel cataract genoemd, hoef je nog maar één keer naar het ziekenhuis te komen. Is een operatie aan het tweede oog nodig, dan wordt die samen met de nacontrole gepland.

De one-stop-shop staar is vooral bedoeld voor patiënten die minder mobiel zijn en daardoor afhankelijk zijn van anderen om naar het ziekenhuis in Velp te komen. Maar volgens Rijnstate Clinics zijn ook mensen met een drukke baan een geschikte doelgroep. Er wordt ’s middags OK-ruimte gereserveerd aansluitend op het consult bij de opererend oogarts. Binnen dat tijdvak worden maximaal twee patiënten per oogarts geholpen.

Dhr. T. Westland

Sinds de ingebruikname in maart heeft oogarts Tim Westland al vele patiënten “naar volle tevredenheid” van staar afgeholpen, meteen na het consult. “Deze mensen hoefden niet meer voor een apart consult naar het ziekenhuis te komen en houden gewoon hun eigen oogarts als aanspreekpunt”, zegt hij.

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.