1. Home
  2. Nieuws
  3. Rijnstate Clinics voor planbare zorg
Corine Polman met brocante onder haar arm

Nieuws

Rijnstate Clinics voor planbare zorg

Rijnstate is gestart met 'Rijnstate Clinics', een onderdeel van het ziekenhuis waarin we de planbare zorg bundelen. Bij Rijnstate Clinics staat de patiënt centraal. We bieden zorg door topspecialisten in de vernieuwende en veilige setting van een ziekenhuis en we focussen op wat de patiënt nodig heeft. Dit laten we zien in de behandelingen, maar ook in de daarbij horende service. 

Bij planbare zorg gaat het om zorg die nodig is, maar geen spoed heeft. We starten met een aantal behandelingen van de specialismen: orthopedie en chirurgie (bewegen), plastische chirurgie (uiterlijk), urologie (inwendig) en oogheelkunde (oogzorg). De komende jaren wordt dit verder uitgebreid.

Rijnstate Clinics heeft de kenmerken van een zelfstandig behandelcentrum (ZBC). Korte wachttijden, goede dienstverlening en dat allemaal in de vellige omgeving van een ziekenhuis. Hierin onderscheidt Rijnstate Clinics zich van andere ZBC’s. Zowel de gezonde patiënt, als de patiënt die een gezondheidsrisico heeft tijdens een operatie, wordt geholpen. Alle specialismen van een ziekenhuis zijn beschikbaar mocht dit nodig zijn tijdens het verloop naar de behandeling. We lopen hiermee vooruit op het aankomend kabinetsbeleid om ziekenhuizen planbare zorg op een andere manier te laten organiseren.

Innovatieve manier van werken
Onze topspecialisten staan 24/7 klaar om op een innovatieve manier zorg te verstrekken. Naast de bewezen zorg streven wij voortdurend naar vernieuwing. Een voorbeeld is de ‘UroLift-behandeling’. Deze poliklinische ingreep vermindert plasklachten veroorzaakt door een goedaardige prostaatvergroting. Rijnstate Clinics is de enige in Nederland die deze ingreep onder lokale verdoving aanbiedt. Een andere innovatie is de hernia-operatie door middel van de PTED-techniek. Dit is voor sommige hernia’s een goede nieuwe optie. De hernia wordt dan via een klein sneetje aan de zijkant van de rug en met behulp van een camera verwijderd. Dit gebeurt in dagbehandeling onder lokale verdoving. Daardoor hoeven de patiënten minder lang in het ziekenhuis te blijven.

'Dankzij Rijnstate Clinics kreeg ik mijn leven weer terug'
Ook Corine Polman (52) uit Didam wist haar weg naar Rijnstate Clinics te vinden. Het was niet de vraag óf ze twee nieuwe heupen wilde, maar wanneer ze terecht zou kunnen in het ziekenhuis. Haar gezin draaiende houden, lopen, opstaan, alles ging met moeite. Genoeg tijd om de hond uit te laten had ze wel, maar veel verder dan de tuin kwam ze niet meer. Door de pijn deed ze ’s nachts alleen maar hazenslaapjes. “Dankzij Rijnstate Clinics kreeg ik mijn leven weer terug. Ik voel me weer fris en vol energie.”

De locaties van Rijnstate Clinics
Rijnstate Clinics blijft fysiek in Rijnstate gevestigd. De zorg verlenen wij op verschillende locaties van Rijnstate.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.rijnstateclinics.nl.

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.