1. Home
  2. Nieuws
  3. Rijnstate Clinics met multidisciplinaire rugpoli straks ook in Elst

Nieuws

Rijnstate Clinics met multidisciplinaire rugpoli straks ook in Elst

Rijnstate bouwt in Elst aan een nieuwe locatie voor het ziekenhuis. In 2023 openen de deuren van een gloednieuw pand met slimme techniek voor de beste zorg in onze regio. In Rijnstate Elst bieden we straks dagbehandelingen aan. Zorg die we kunnen plannen en waarvoor geen opname in het ziekenhuis nodig is. Ook een aantal behandelingen van Rijnstate Clinics gebeuren dan op deze locatie, waaronder de multidisciplinaire rugpoli.

Diagnostiek en een behandelplan op één dag

Neuroloog Esther Verstraete vertelt hoe haar specialisme zich samen met de collega's van Orthopedie en het Pijncentrum buigt over de inrichting van een multidisciplinaire rugpoli.

"De multidisciplinaire rugpoli is een zorgpad voor mensen met bijvoorbeeld acute pijn in een been vanuit de rug, die kan duiden op een hernia", vertelt Esther Verstraete. "Patiënten die met deze klachten worden verwezen door de huisarts, krijgen de diagnostiek en een behandelplan op één dag. In de ochtend worden zij door een neuroloog gezien voor een intake en neurologisch onderzoek; aansluitend krijgen ze een MRI-scan. Moet iemand snel behandeld worden? Dan kan die casus tussen de middag besproken worden in het multidisciplinair overleg (MDO) met Orthopedie, het Pijnteam en Neurologie. Daarna kan de patiënt in sommige gevallen meteen behandeld worden met een injectie tegen de pijn."

Snelheid van behandeling grootste winst

Voor de patiënt is de snelheid van behandeling de grootste winst. Bovendien hoef je in het beste geval maar één keer naar het ziekenhuis te komen. "Een injectie tegen de pijn is bovendien een veel gerichtere behandeling dan bijvoorbeeld de morfine-achtige middelen die we ook regelmatig inzetten'', voegt Esther Verstraete toe. ''Als uiteindelijk voor de patiënt een operatie de beste behandeling lijkt, ziet de orthopeed hem of haar en plannen we direct een operatiedatum in."

Behandeling van rugklachten bij Rijnstate Clinics

Op dit moment kun je met rugklachten ook al terecht bij Rijnstate Clinics.

Lees meer

Ziekenhuis van de toekomst
Wil je meer weten over de bouw van de nieuwe ziekenhuislocatie in Elst? Kijk dan op www.rijnstate.nl/elst.

 

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.