1. Home
  2. Kosten en vergoedingen
  3. Kosten
  4. Kosten Zien
Kosten en vergoedingen

Kosten behandeling Zintuigen - Zien

Binnen Rijnstate Clinics worden door de oogartsen verschillende soorten lenzen geplaatst. Samen met jou kiezen we de lens die het beste bij jouw wensen past. Jouw behandeling kan voor een deel onder de niet-verzekerde zorg vallen. Het onverzekerde deel moet je dan zelf betalen.

Kosten
Als er een speciale lens wordt geïmplanteerd bij een staaroperatie, zijn meerkosten verbonden, die niet altijd vergoed worden door de ziektekostenverzekeraar. Voordat de behandeling plaatsvindt, ontvangt je eerst een offerte voor de lens/lenzen. Dit bedrag maak je zelf naar ons over. Zodra de betaling is ontvangen, wordt de operatie ingepland. Deze meerkosten bedragen:

Behandeling Prijs (1 januari 2023)
Per torische lens per oog € 650 
Per multifocale lens per oog € 1.100 
Per multifocale torische lens per oog € 1.400 

Meer informatie over de soorten lenzen lees je in de informatie over een staaroperatie.

Behandeling

Een behandeling kan alleen plaatsvinden als er een consult heeft plaatsgevonden bij de oogarts. In overleg met jouw arts besluit je om in een of beide ogen een speciale lens te laten plaatsen. De ingreep die nodig is om deze kunstlens te implanteren, is vergelijkbaar met die van een staaroperatie, waarbij de natuurlijke lens vervangen wordt door een kunstlens. De operatie wordt onder plaatselijke verdoving in dagbehandeling uitgevoerd, zodat je geen nacht hoeft te blijven.

Inplannen

Je krijgt papieren van ons die nodig zijn om een behandeling in gang te zetten. Nadat je de papieren ondertekend teruggestuurd hebt en betaald hebt, wordt jouw operatie ingepland. Het Opnamebureau overlegt met jou over een datum en tijd voor de operatie. Het is altijd mogelijk om voorkeuren voor een dag of periode te melden.

Contact

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met de polikliniek Oogheelkunde via 088 - 005 2143 (8.30 uur tot 16.30 uur) of oogheelkunde@rijnstateclinics.nl.

Buiten kantooruren neem je in geval van spoed contact op met de het centrale nummer van Rijnstate via 088 - 005 8888. Vraag dan naar de oogarts die dienst heeft.

Rijnstateclinics.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. U blijft anoniem. Meer informatie leest u in onze privacyverklaring.